Koffie

Koffieautomaat in uw bedrijf ?

Een goede koffieautomaat in uw bedrijf is tegenwoordig cruciaal. Een lekkere kop koffie of cappuccino zorgt toch voor die – af en toe broodnodige – energieboost in de ochtend. Ook in ons bedrijf kunnen we tegenwoordig geen medewerker meer behagen met reguliere vriesdroogkoffie of Senseo. Een lekkere kop koffie moet vlot bereid worden, zonder dat dit teveel handelingen van u vereist. Dat is prettig voor de werknemer, even snel een kop koffie en weer aan de slag. Maar ook – in termen van efficiëntie – erg voordelig voor de werkgever! Waar u vroeger voor een fatsoenlijke koffie naar de bedrijfskantine moest lopen of zelfs buiten de deur diende te zijn, kunt u nu met een simpele druk op de knop uw favoriete drankje bereiden.

Maar welke koffieautomaat is geschikt voor uw bedrijf? Verschillende machines hebben elke andere specificaties, daarbij lopen de prijzen van aanbieders onderling ook erg sterk uiteen. Welke zaken zijn verder van belang? We geven antwoord op de vraag; waar moet ik op letten bij de aanschaf van een koffieautomaat voor kantoor?

Soort koffie

In beginsel is het belangrijk te weten dat alle koffieautomaten kunnen worden opgedeeld in 3 categorieën;

  • Vriesdroogkoffie – beter bekend als oploskoffie. Het heeft doorgaans niet de voorkeur van de echte koffiekenner maar de bereiding is volautomatisch en heel erg snel.
  • Fresh brew – de smaak van deze koffie is te vergelijken met die van authentieke filterkoffie. De bereiding is volautomatisch en snel.
  • Verse koffie – een machine met verse koffiebonen. Dit soort koffieautomaat geeft zonder twijfel de lekkerste kop koffie. De bereiding is volautomatisch maar vergt wel meer tijd.

Alle koffieautomaten zijn ontworpen rondom 1 van de bovenstaande zetsystemen. Het is dus erg belangrijk dat de keuze goed doordacht wordt. Los van de kwaliteit van de koffie is de zettijd erg belangrijk. Verwacht u dat de koffieautomaat overuren zal draaien, dan zal de vriesdroogkoffie -of freshbrew variant een goede keus zijn. Geeft u de voorkeur aan een tas kwaliteitskoffie, kies dan voor een automaat met verse bonen.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de vending- en koffiewereld, zijn wij uitstekend geplaatst om u een perfect antwoord te kunnen bieden op al uw vragen.
vending machine voor koffie